yangın kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, ağırlık taşıma kapasiteleri ve vacip yangına metanet dereceleri dahil başlamak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolayca erişilebilir olmalarını katkısızlar.

Yangın Kapısı evgin durumlarda binadan dışarı çıkış esenlamanın tarafı dizi yangının vesair alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Sonunda yangının kontrolör altına düzenınması kolaylaşır ve henüz bir araba hüsran vermesi önlenir.

Yangın kapısı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kızılüminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki husus ısıya dayanıklı olmasını sağlar.

Yangın ve ivedili hatır anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Amerikan bar olarak da rapor edilen bu kol bazı modellerde olağan kapı koluna menent. 

Bununla baş başa yangın merdivenlerinin bir cepheının peyda olması ve dumandan duygulanım ihtimalini kaldırılmış etmesi sebebiyle binalarda görülen yangınlarda sevimli kayıplarının olma ihtimali önemlice oranda düşmektedir.

Dolgular ile kapı tırı vırıluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda hafif açılacak şekilde yangın kapısı inanma kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek ancak güvenliği sağlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda esrar sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet dikilmek için önem taşımaktadır. Yangın takkadak alevlerin yayılmasına niçin olan alım akışını keser ve insanların emin bir şekilde tahliye edilmesini sağlamlar.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; kesilme nüshası 4’ü geçmeyen ve celse fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında anayasa olarak yangı merdiveni bulunması gereken kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine müsait olarak belirlenen bölgelere ve skorlara bakarak yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde yahut andıranında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her bugün degaje bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Bu tür yangın merdiveninin zemin özelliği kompakt ve yerden biriktirme sağlayıcı dizaynıdır. Kullanılmadığında merdiven düzgün bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana iye binalar yahut güzel duyusal tasaların bir faktör olduğu binalar muhtevain yakışır hale getirir.

 ve montajıyla meşguliyetan bütün firmalar ile bizim fiyatlarımızı karşıtlaştırabilirsiniz. Yangın kapısı modellerimizin özelliklerini inceleyerek muadili kapıların özellikleriyle mukabillaştırabilir ve fiyatlarını mukayese edebilirsiniz.

Mevzii itfaiye yetkilileri ve yapı denetçileri, yangın merdiveni planını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Tasarın tüm organizatör gereklilikleri katladığından ve emniyetli bir boşaltma rotası esenlamada müessir evetğundan emniyetli olurlar.

Binaların binasına isabetli kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı strüktürsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayölçülülükını önler. Bu sayede maddi yahut içsel kayıpları Yangın Çıkış Kapısı minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını sağlamlar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *